Fredagsintervju med Nisse Sport

nisseGod dag herr Larsen. Redaktionen vill börja med att framföra sina kondoleanser angående den inställda linimentkursen som du hade anordnat i tisdags. Ryktet säger att du nyttjar lite starkare farmaceutiska produkter än liniment. Kan du bekräfta dessa rykten?
Jag har ju danskt blod i ådrorna så det är väl självklart att man tar både det ena och det andra för att pigga upp tillvaron. Jag fick Gammel Dansk redan i nappflaskan och som tioåring drack jag enbart Tuborg till lunch. Detta har medfört att mitt limbiska system aldrig blev fullt utvecklat, därför behöver jag ta diverse preparat för att kompensera detta. Några direkta biverkningar känner jag inte av och jag tror inte heller att min omgivning upplever mig som annorlunda.
Förresten, skulle du kunna lägga in en bild på mitt tuggummi som går att inhandla i välsorterade hälsokostbutiker.

Du är för övrigt lika gammal som en annan spelare som också hade lite problem med ”piller” under sin karriär, Theoren Fleury. Vad ser du för likheter med era liv idag?
Ojoj, vi har många likheter. Dels är vi båda kända för vår energiska spelstil, snabba skridskoåkning och vassa klubbteknik. Men framförallt så har jag hört att han, precis som jag, är en fena på Candy Crush Saga och 8 Ball Pool. Jag har hört att man kan stänga av funktionen som gör att det inte publiceras på Facebook, men tyvärr har jag inte hittat den knappen ännu.

Nicklas Lidström hyllades igår i Joe Louis Arena och fick sin tröja upphissad i taket. När får vi se din tröja upphissad i Halmstad Arena?
Både Hammers och WestCoast har varit på mig i flera år nu. Bägge klubbarna vill ha mitt godkände att hissa tröjan trots att jag fortfarande är aktiv. Jag har diskuterat det hela en del med min familj och vi har gemensamt kommit fram till att det känns bäst för oss alla att jag lagt skridskorna på hyllan innan det kan ske någon avtackning. Jag känner mig fräsch i kroppen och så länge jag får vara skadefri tror jag att jag kan hålla samma höga nivå i ytterligare några säsonger.

Till sist, kan du kort berätta om ditt bästa hockeyminne?
Svårt att välja. Jag har ju haft en lång och framgångsrik hockeykarriär. Om jag måste välja ut två höjdpunkter så får det nog ändå bli när jag gjorde ett avgörande mål i en landhockeymatch under våren 2012 på Frennarps landhockeyplan och mitt enda mål som jag någonsin gjort i en träningsmatch. Det var mot Halmstad Hummers i början på denna säsong. Jag fick pucken bakom förlängda mållinjen, som vanligt blev jag stressad och kände en lätt panik komma krypande, så jag skickade in pucken mot mål. Pucken träffade en motståndarskridsko och gick i mål. En sådan finess och skärpa i avslutet kan bara klasspelare som jag och Phil Kessel göra i dagens moderna ishockey.

Leave a Comment

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, ute på fyspass, skicka in formuläret så återkommer vi!